Imatge de Google
Ignasi Vila: Adquisición i desarrollo del lenguaje. (Traducció pròpia)
Ed. Graó (Biblioteca del maestro)
------------------------------------
A quina edat vau començar a veure intencions comunicatives en els vostres nadons? Per què creieu que ho eren?
"Entre els quatre i els sis mesos de vida apareixen nous canvis en el desenvolupament dels nens i nenes. Les possibilitats que té l'adult de mantenir interaccions cara a cara com les que mantenia en els mesos anteriors decreix de manera important. Al contrari, l'interès del nadó pels objectes del seu entorn físic, augmenta notablement. L'adult, d'acord amb l'interès del nen o nena, modifica també les seves conductes, convertint allò que, fins el moment, era una relació entre dos, en "triangle", al qual incorpora els objectes de la realitat immediata. És el moment en què les interaccions entre nadó i adult es diversifiquen, deixant d'estar limitades a tenir cura del nadó, i s'incorporen jocs de diversa naturalesa."
Ignasi Vila: Adquisición i desarrollo del lenguaje. (Traducció pròpia)
Ed. Graó (Biblioteca del maestro)
------------------------------------
A quina edat vau començar a veure intencions comunicatives en els vostres nadons? Per què creieu que ho eren?
Penseu que la intenció comunicativa dels primers balboteigs que es dóna per part de les figures parentals (pares, avis, oncles i ties, germans més grans...) és errònia?
Té el nadó ganes de comunicar-se o tenen els familiars ganes que el nadó es comuniqui, amb els primers balboteigs? Què en dieu?
4 comentaris:
Ara que ho acabem de passar, penso que som els adults que atribuïm als sorolls i cares dels nadons, un significat, i a partir de la nostra resposta a aquests seus moviments i/o sorolls, ells aprenen les respotes que tenim nosaltres i repeteixen segons el què volen aconseguir.
D'altra banda, penso que la interacció comença el primer moment de vida del bebé, amb el seu plor, que ens comunica les seves necessitats i ens recorda que hem d'estar per ell, amb ell, i que hem d'actuar. Aquesta, per mi, és la primera interacció.
Per a mi, no hi ha dubte de cap mena, els nadons interaccionen de seguida. El qui diu que no, és que no ha intentat mai interaccionar amb un nadó. I estic d'acord amb l'escrit que has posat. Ara, el meu nét està a punt de complir 6 mesos i s'interessa molt pels objectes que l'envolten. No sabria dir-te a quina edat vaig veure que els meus fills o, ara el meu nét comencen a interaccionar. Podria dir des del primer dia, i crec que seria prou encertat, però tenir-ne evidència certa... potser 3-4 setmanes? Jo crec que interaccionen des del primer dia, d'una manera o altra.
Totalment cert, Violeta. D'aquí que molts pensin que el nen "manipula". No és que manipuli, és que intenta dir-nos què necessita, què li agrada, què vol... quan s'adona que els adults reaccionem d'una manera o d'una altra als seus requeriments.
Carme, jo tampoc no sabria dir-te a quina edat ho van fer els meus fills, però el que sí que és cert és que, amb la mare, interaccionen des del primer moment. Amb el pare, més tard, i evidentment, amb els altres, encara més tard, perquè, com és normal, els veuen menys.
Els nens que romanen aïllats en un espai, oblidats de tothom - recorda històries velles d'orfanats i potser no tan velles, en segons quins llocs del món- després tindran molts més problemes per comunicar-se amb el medi.
Publica un comentari a l'entrada