divendres, 3 d’abril del 2009

Per reflexionar

Aquí us deixo un video satíric dels Monthy Pyton, que reflecteix força bé alguns dels aspectes de la nostra societat actual. És esperpèntic (però no gaire més que el que està passant en alguns hospitals i clíniques)
Fa riure (per no plorar).
Estic molt contenta que la meva família hagi decidit no entrar en aquest joc i s'estiguin deixant les energies en intentar que els entenguem. Costa, entendre'ls. Però un cop hi entres, ho vas veient més clar.
Què en penseu?
Jo no sóc gens radical, més aviat sóc molt flexible, però potser amb això de ser àvia m'estic tornant exigent.
De savis és rectificar? això diuen!
P.D.- Agafeu-vos el video com el que és: una ironia, una sàtira, un esperpent. No tinc pas intenció d'ofendre a ningú perquè respecto totes les opinions. Penso, malgrat tot, que la nostra societat s'està desnaturalitzant cada vegada més. Això si que ho penso.

6 comentaris:

Evonica ha dit...

Vaja!!
Veient aquest part...el meu va ser estupendo!!!
Sí que és una llàstima la poca afectivitat i calor humà que hi ha en segons quins parts,però tot i així,cal donar les gràcies a la ciència,doncs cal recordar...que abans hi havia més mortalitat en els parts.
Intento recordar si hi havia la màquina del "piiu" en el meu part...però per sort...no la recordo!!
;)))))))))))))))

Unknown ha dit...

Potser abans quan dormien a les dones amb el pentotal la cosa era així, però la veritat, el meu va ser un part medicalitzat i no va tenir res a veure. Podia haver estat millor del que va ser... probablement, en el pròxim vull millorar coses, però tot i així va ser l'experiència més emocionant de la meva vida, en absolut freda i gens desagradable. M'agradaria saber la data del vídeo, penso que està desfassat.

Montse ha dit...

Evonica, Glòria, ja us dic des del primer moment que és un video ESPERPÈNTIC, que és una crítica ferotge, que no és la realitat. Intenteu agafar-vos-el com aquell que està veient Polònia, perquè només té un sentit de denúncia per a casos extrems!!!!

iruna ha dit...

bon caram, montse!

almenys van trobar la mare! i la criatura! que també hauria pogut passar que sortís d'allà amb la panxa igual com la tenia i un braç menys, o una orella més.

això són los nous vídeos que ensenyen de preparació per al part??? dona... potser no aniria malament per a que poguéssem anar a parir "més preparades" :)

una abraçada, montse

Evonica ha dit...

Ja vaig entendre el que volies dir.I trobo que si el posessin amb el mateix sentit en les classes de preparació al part...la cosa no aniria malament del tot!!
Amb una mica d'humor...tot es porta millor!!

Violeta ha dit...

Tot i que aquest vídeo és una sàtira del què es fa, en segons quins casos, no dista massa de la realitat.
Hi ha dones que han parit sense haver pogut decidir ni saber què passava en cada moment, i crec que és això el què el vídeo vol expressar.
I en molts casos (i no parlem de les cesàries) el bebè es separa de la mare només néixer, se li talla el cordó només néixer, se l'eixuga i neteja i mesura només néixer...
També crec que és això el què vol expressar el vídeo.

En aquest cas, epidurals o pentotals són secundaris; penso que vol retratar la deshumanització i mecanització dels parts actuals, on la mare i el nadó no conten massa i on els metges tenen pressa per acabar torns i per evitar "riscos".

Segur que totes coneixem casos així, encara que el nostres hagi estat millor. Jo no crec que estigui desfassat per res del món.